22-24.07.2016

4. Targi Książki Kulinarnej Marty Gessler

Targi Książki Kulinarnej to wydarzenie, które jest organizowane przez Martę Gessler, znaną i cenioną polską restauratorkę, autorkę felietonów, książek, projektantkę ogrodów, właścicielkę warszawskiej restauracji Qchnia Artystyczna w Zamku Ujazdowskim i kwiaciarni Warsztat Woni.

Na pomysł Targów Książki Kulinarnej Marta wpadła w 2013 roku i z powodzeniem rozwija ten projekt z roku na rok. To jedyne w Warszawie wydarzenie łączące książki i gotowanie, miłośników
dobrego jedzenia, amatorów gotowania, ludzi ciekawych kulinarnego
świata.

W latach ubiegłych targi cieszyły się ogromnym zainteresowaniem zwiedzających. Już podczas pierwszej edycji, targi odwiedziło ponad 3000 osób. W kolejnych latach przybywało zarówno odwiedzających, jak i wystawców. Podczas targów organizowane są działania towarzyszące, jak np. wykłady i dyskusje na temat gastronomii i kuchni z całego świata (gośćmi byli między innymi Maciej Nowak, Agata Wojda, Joanna Jakubiuk, Aleksander Baron, Eliza Mórawska - WhitePlate, Marta Dymek - Jadłonomia, Małgosia Minta - Minta Eats) spotkania z autorami książek kulinarnych (np. Michel Moran, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski) czy prezentacje (np. pokaz fartuchów magazynu KUKBUK, prezentacja projektów Jana  Kochańskiego czy pokaz najlepszej polskiej porcelany projektowanej przez Marka Cecułę).

Tegoroczne hasło przewodnie brzmi: SMAKUJEMY
(stawiamy na przyjemność, kulinarne doznania etc.)

Targi Książki Kulinarnej
Weekend 22-24 lipca 2016 w godz. piątek od 16 do 20, sobota od 10 do 20, niedziela od 10 do 18.
Planowana liczba odwiedzających ok. 6000 osób.
Planowana liczba wystawców 25-30.
Planowana liczba działań towarzyszących ok. 25.

Zamek Ujazdowski CSW/Qchnia Artystyczna
Ul. Jazdów 2
Warszawa
Wstęp bezpłatny

data ostatniej modyfikacji: 2016-07-12 12:30:49
Komentarze
 
Polityka Prywatności